space

space

Pirinç and Shout

Belki de bir gece öncesinden çılgın sınav maceramı anlatmalıyım çocuklar. 

*1 gün öncesi*

Kalktım. Banyo yaptım. Kahvaltı yapmadan efendi gibi annemin elini öptüm, "Ana!" dedim, "Hakkını helal edesen!". Annem "Büşra evinsiz evinsiz konuşma, adam gibi sınavına gir." diyerek beni uğurladı. Abimle evden çıktık. Abim yirmi üç yaşındaydı, ama okulu bırakmıştı. O da sınava girecekti. Gibi. 

Babam kapının önünden bizi almaya gelmişti. Arabaya bindiğimizde babam "PAŞAM GELMİŞ :'))" diye bağırdı. Bu hikayedeki paşa elbette ben değildim. Ama olsundu, zaten aşklar hep böyleydi. İlk önce abimin sınava gireceği yere gittik. Bir ilkokuldu. Sıralar öylesine minicik, öylesine maviydi ki. Sonra benim okuluma gittik çocuklar. Meslek lisesinde giriyordum, ve büyük ihtimalle öğrenciler can sıkıntısından sıraları delik deşik etmişti. Zamanında oturduğum sıraya attırmış bile olabilirlerdi. Ama ben, soğuk kanlılığımı korudum. 

Babam bizi eve bıraktı. Eve geldim. Kahvaltı niyetine, Big King yiyerek ergenliğimi konuşturdum. Bu güzel aktivite, evde Çekirge şarkısıyla çılgınlar gibi dans etmemle sonlandı. Sonra babaanneme çıktım. Bu kısımlar benim için gerçekten acı doluydu çocuklar. Zira babaannem benden, "bu" diye bahsetmişti. Abime kahve içmemesi için yalvarırlarken kahvemi yudumlamama kesinlikle laf etmediler. Gibi. BENDEN BU DİYE BAHSETTİLER LA. 

Neyse. Yattım. Dokuz buçukta yatmıştım, ve allahıma kitabıma, DOKUZ BUÇUĞU BEŞ GEÇE ÖKÜZ GİBİ UYUYORDUM ARKADAŞLAR. BU NE BİÇİM SINAV STRESİYDİ BÖYLE?!


*Sınav Günü*

Altı buçukta uyandım. Güneş yatağıma güzel güzel yansıyordu. Karşımda bir Jimmy Morrison ve sigara içen Mia Wallace vardı. Onlarla biraz muhabbet ettim. Yıllar sonra tekrar günlük tutmaya karar verdim ve yaklaşık iki sayfa kadar yazdım. Sabah olmuştu. Abimi dürttüm. Kahvaltı yaptık. Babaannem pirinç verdi.Çikolatamı, suyumu ve pirincimi alıp gittim. 

Sınav yerine geldiğimizde, babam çikolatamı yedi. Suyumdan içtim. Babama pirinç uzattım. "Ye" dedim, "işlerin açılır.". "Yok kızım sağol :'))" dedi. Sınava girdim. Öğrencilere okunmuş çikolata dağıttım. Sınav boyunca sıraya attırdıklarını düşündüm. Garip bir histi. Sınavdan çıktım. Çıkışta herkes "Nasıldı sınav, nasıldı nasıldı?" diye sordu. Sessizce "Alemin tek derdi ben olmuşum, demek ki zamanında iyi koymuşum." dedim. 

Tam o sırada Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band çalıyordu. Ne şanslı piçtim ben öyle.

7 yorum:

  1. çalan şarkıdan iyimsi geçtiği sonucunu çıkarıyor ve neşeleniyorum.

    YanıtlaSil
  2. zordu ama delikanlı gibi yaptım çıktım. sözümün eriyim....

    YanıtlaSil
  3. okuduğum lisenin binasının hemen yanında endüstri meslek lisesinin binası vardı. meslek lisesinde giricem yazısını görünce direk aklıma delik deşik sıralar geldi benim de. her zaman orada sınava girecekler için üzülmüşümdür. ama korkma sıraya attırmamışlardır. muhtemelen. yani umarım. tornavidalar ve maket bıçaklarıyla falan deştiklerine şahit olmuşluğum vardır ama.

    son olarak bu sınav geçtiğine göre diğer sınavlar için başarılar diliyim o zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, teşekkürler. sıramın köşesinde şukufe falan da yazıyordu...

      Sil
  4. sınav dediğin nedir gülüm, böyle delikanlı gibi yapar çıkarsın biter işte, geçmişler olsun.................

    sana bu şarkıyı armağan ediyorum :)))))) http://www.youtube.com/watch?v=XJFs3g4u-PY

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sınav dediğin nedir ki gülüm, ben senin için yaşamayı göze almışım adfsadsa

      Sil
  5. sınava üç gün kala keşke çalışsaydım lan diyorum sonra blog blog gezerek acımı dindiriyorum.hayat kasıyor.

    YanıtlaSil