space

space

Kelebekler

Şimdi hava, ağzından salyalar akıta akıta uyuyor. Hiçbir zaman uyumamış olan evimdeyim. Burdayız. King Crimson da var. Sadece sigaramız yok. Biraz da keyfimiz.

Canım yanıyor. Bir varoluş kavgası değil, bir şeyleri kanıtlama çabası da. Manifesto da yazmıyoruz, hipotezlerimiz de yok. Konumuz sensin. Ya da konum. Burda kaç kişi var bilmiyorum. 

Kahve içmeyeli çok uzun zaman oldu. Halbuki ne kadar özledim. Aramıyorum, ama özledim. Kahvenin başına gelenler, senin de başına geliyor; ben buna üzülüyorum. Ya da üzülüyoruz. 
Çayı da annem içiriyor sabahları. Zorla. Gelenekler diyor. Gelenekleri yıkabilmeyi isterdim. Kendimi de. Yıkayabilmeyi de. Son günlerde üstüm çok kirli. 

Kelebekler var. Bir zamanlar hepsi tırtıldı, ama konumuz tabi ki bu değil. Kelebekler birbirilerinin kokularını çok ötelerden duyarlarmış. Ben durur muyum tabi, anında kelebekliği kendimi uyarladım. Kalp atışlarını çok uzaklardan duymaya çalıştım.Duyamadığım yetmiyormuş gibi, hala yumuşakgilim. Ama bundan bahsetmeyelim. Hem Pink Floyd bana ne şarkılar yaptı, haberin yok.

Bütün hayatımı küçük rutinlere bağladım. Aşk tesadüfleri severmiş. Bak onu siktir et; hayat rutinleri sever. 
Her sabah kalkmam, gitmem falan, hepsi oyundu. Maskeleri çıkaralım. Ama işte. İşte seni rutine bağlayamadım. Çalışsa yapar cümlesine ilk defa inanıp çalıştım. Her günü seni farklı sevmeye çalışmam bundandı. İnanır mısın, bazen ayaklarım yerdeyken bile denediğim oldu. 

Kürk Mantolu Madonnam olduğunu anladığım an hazin. Kürk Mantolu Madonnan olmadığımı anladığım an daha da. Bak bundan da bahsetmeyelim.

Gidebilsem giderdim, gitmeyi istemediğim için. Evdeyiz. King Crimson var. 

3 yorum:

  1. rutinin ağzına sıçalım.
    sigarasızlığa lanet edelim ve yatıp zıbaralım bence.

    YanıtlaSil
  2. allağm sen de yüreğimi dağladın. güzel şeyleri güzel güzel yazaydın iyiydi de bize hüzün yakışıyor amk. napalım.

    YanıtlaSil
  3. melis, o sigarasızlık. geberesice sigarasızlık.

    larienim, yazdığın her yeni yazı bana dediklerini dedirttir- of yoruldum.

    YanıtlaSil